Välkommen till Atle Big Band

För frågor eller bokning, maila boka@atlebigband.com
...eller ring Martin Aghed på 0707 - 127 721.

Atle Big Band representerar Sverige på Lillestrøm Stoarbandfestival utanför Oslo i Norge lördag 2023-10-21. Har du vägarna förbi så spelar vi Jerker Lindströms originalmusik och storbandsarrangemang i Stjernesalen klockan 20:00. Varmt välkomna! https://www.storbandfestival.no/


=============================================================================================
Atle Big Band består av 18 entusiastiska musiker som verkligen brinner för att spela storbandsmusik!

Atle Big Bands historia börjar år 1968 i Lund då en grupp universitetsstudenter startade bandet och började spela jazz på måndagskvällar på en restaurang kallad Chrougen i Lund.

Repertoaren har förändrats över åren från den traditionella 30- och 40-tals swingen till mer nutida jazz såsom Afro Cuban och salsa. Idag spelar bandet alla varianter av moderna jazzarrangemang för storband.

De senaste åren har Atle Big Band haft regelbundna spelningar på resturanger och klubbar i Lund och Malmö med omnejd, men också spelat frekvent på många av Lunds universitets studentbaler.

Tillsammans med den lokala jazzklubben Plektrum, har Atle Big Band arrangerat flertalet konserter på Mejeriet, med svenska jazzartister såsom Svante Thuresson och Rigmor Gustafsson som gäster.

Under "KONTAKT" hittar ni hur ni bokar oss. Vi finns även på Facebook. Välkomna!
=============================================================================================

Botan


Moriskan
Klicka här för en YouTube-video från 2019-12-11 när Atle Big Band spelar "Rompin' At The Reno" för Cats' Corners dansare på Moriskan i Malmö.Efterlängtad konsert på Valborgmässoafton 2022 bl.a. med arrangemang av och med Vincent Nilsson. FULLSATT!
HylliePark


Affisch från 50-årsjubileumskonserten i januari 2019:
Affisch